Del 104.5FM a donde tu quieras
Radio Bronka
Radio Bronka

la verdolaga 9. algunes victòries ecologistes des del 2016 i entrevista a l’Argiñe, integrant de la cooperativa de consum Pam a Pam

La Verdolaga

Segon programa en directe gràcies a les explicacions del Quique, que gairebé ens ha deixat llestos per apanyar-nos nosaltres a soles. Avui parlem d’algunes victòries ecologistes perquè, si sols parléssim que anem a tot hòstia cap a l’abisme, podríem donar a entendre que no pot fer-se ja res i que podem relaxar-nos… i no: estem anant cap a l’abisme, però si fem un esforç enorme en direcció contrària hi ha possibilitats d’evitar l’estimbada i, ja que estem, desmuntar el sistema econòmic i les estructures de poder que ens han portat aquí. Per això parlem d’algunes victòries ecologistes dels últims mesos, petites, mitjanes o grans, algunes materials, d’altres de legals (caldria després veure si després s’aplica la llei proteccionista i com…) i també entrevistem a l’Argiñe, que forma part d’una cooperativa de consum agroecològic de proximitat, perquè ens expliqui el funcionament d’una pràctica molt efectiva per, entre altres coses, reduir la contaminació, buidar de poder a grans empreses i repartir la riquesa, i perquè ens mostri també com és de fàcil que formem grups semblants.

wordpress del grup de consum de l’Argiñe:

https://cooppamapam.wordpress.com/

Us copiem les adreces d’articles que esquematitzen o expliquen com fer un grup de consum. En els dos casos es tracta de webs d’ongs o xarxes de comerç just amb recolzament d’administració pública, però això no treu que expliquin com fer un grup de consum independent.

http://www.isamadrid.org/consumer_group/show/id/7

http://xarxanet.org/comunitari/noticies/agrupar-se-per-al-consum-ecologic-i-de-proximitat

Per a intentar contactar amb grups de consum que ja existeixen podeu escriure al cercador «grup de consum» i després el nom del vostre territori.

xut: Margarita Mediavilla: «La cuestión energética en la crisis global». Def Con Dos: «El coche no».

Related Posts