Del 104.5FM a donde tu quieras
Radio Bronka
Radio Bronka

Fracking: No ahogaremos nuestras vidas para saciar vuestra sed

Monográficos
Què és el fracking? Quines conseqüències té? On i quan ho volen fer? Quines són les empreses responsables? I sobretot… com ens posicionarem? com en farem front?
Una «nova» paraula entra al nostre vocabulari per a perpetuar la dependència energètica de la nostra societat, i en aquesta ocasió ens toca molt molt aprop.
El fracking o fractura hidràulica és una tècnica d’extracció de gas natural no convencional. És a dir, d’aquell gas més difícil d’extreure, d’aquell que caldrà rebentar la roca pissarra on es troba amb aigua a pressió amb sorra i químics perquè surti. Una exploració vertical i després una exploració horitzontal, a milers de metres de profunditat.
La gent de Ribera del Duero(Burgos), del Bages i gent que participa de l’assemblea de Riudaura(la Garrotxa), ens expliquen com han reaccionat al fracking d’ençà que van saber que els seus pobles es veurien afectats. Han hagut d’investigar de què es tractava, quines conseqüències té, quins són els responsables,… i tot això ha generat un debat als seus entorns, posicionaments ferms i contundents. No volen el fracking ni a casa seva ni enlloc.
També tractem d’advertir en aquest programa d’alguns riscos d’aquests processos com confiar massa en estratègies legalistes, o en grans sindicats o partits polítics. I ampliem la mirada. Ara ens toca aquí, però ens estan forçant dia a dia a ser còmplices de l’explotació de la terra d’arreu el món. Petroleum oli &gas, qui ha sol·licitat un permís d’explotació a Catalunya, és en realitat filial de Gas Natural Fenosa, qui esta a punt de desplaçar a milers de persones amb la construcció de tres grans represes hidroelèctriques a Guatemala. Aquí i allà, es hora de que els hi plantem cara.
No ofegarem les nostres vides per satisfer la seva set.
P.D: El programa és català i castellà sense cap orde aparent, perquè així és el nostre dia a dia. El programa té un duració total de 1h40min, i esta dividit en dues parts.
Per ampliar la noticia de la retirada del permis d’exploració que afectava a Riudaura:

Related Posts